skip to Main Content

Ontdek alles over
fotografie

Actie(f)!

Silhouet maken

Een silhouet is (en dit is de oorspronkelijke betekenis) een papieren representatie, geknipt uit zwart papier. In het geval van een portret is het vaak een profiel (zij-aanzicht), omdat dit de grootste herkenning geeft. In de 18e en 19e eeuw was het maken van silhouetportretten bijzonder populair.

In groepjes van ongeveer 6 kinderen maken de kinderen van elkaar een silhouet. Daarna knippen ze hun eigen silhouet uit op zwart papier, en plakken ze hem op karton. De naam erbij, en klaar is het silhouet! Leuk voor de kinderen om in hun kamer op te hangen, of aan papa en mama cadeau te doen. Wanneer het ene groepje aan het tekenen is kunnen de andere groepen de quiz en/of de fotopuzzeltocht maken die ze door het hele museum voert.

  • Groepen kinderen bestaan uit minimaal 15 en maximaal 30 leerlingen.
  • Begeleiding moet bestaan uit 3 tot 6 volwassenen (€ 4,- p.p.), afhankelijk van het aantal leerlingen (in overleg).

Bekijk ook:

Fotogrammen maken

Met zijn allen de doka in om je eigen fotogram te maken en te ontwikkelen! Hoe maak je een fotogram? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig...
LEES VERDER

Silhouet maken

Een silhouet is (en dit is de oorspronkelijke betekenis) een papieren representatie, geknipt uit zwart papier... 
LEES VERDER
meer activiteiten

Tijdelijk gesloten, hard werkend aan de heropening

Op 15 mei 2012 openden wij de deuren van het Cameramuseum in de Visstraat 12. Helaas moesten we per 1 augustus 2018 tijdelijk sluiten, omdat het pand werd verkocht. Andere activiteiten zoals: de beurzen, het aannemen van nieuwe items voor onze collectie en het verhuren van camera’s voor filmproducties gingen en gaan gewoon door.

Momenteel werken we hard aan de heropening van het museum in de Korte Sint Jansstraat 5 in Zierikzee. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief, voor het laatste nieuws.

Back To Top