skip to Main Content

Ontdek alles over
fotografie

Actie(f)!

Fotogrammen maken

Met zijn allen de doka in om je eigen fotogram te maken en te ontwikkelen! Hoe maak je een fotogram? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig. In het donker leg je op een onbelicht vel fotopapier een voorwerp, bijvoorbeeld je huissleutel. Vervolgens doe je heel even het licht aan. Als je het vel fotopapier ontwikkelt, zie je dat de vorm van de sleutel wit afsteekt tegen de zwarte omgeving.

Door de ontwikkelaar worden alle delen waarop het licht viel zwart. En omdat op de plek waar de sleutel lag geen licht op het fotopapier scheen, ontstaat daar ook geen zwarting. Het fotogram dat je gemaakt hebt, is een negatieve fotokopie van je sleutel. Het schaduwbeeld van het voorwerp vormt het witte beeld op het zwarte papier.

Natuurlijk krijgen de kinderen hun eigen fotogram mee naar huis.

  • Groepen kinderen bestaan uit minimaal 15 en maximaal 30 leerlingen.
  • Begeleiding moet bestaan uit 3 tot 6 volwassenen (€ 4,- p.p.), afhankelijk van het aantal leerlingen (in overleg).

Bekijk ook:

Fotogrammen maken

Met zijn allen de doka in om je eigen fotogram te maken en te ontwikkelen! Hoe maak je een fotogram? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig...
LEES VERDER

Silhouet maken

Een silhouet is (en dit is de oorspronkelijke betekenis) een papieren representatie, geknipt uit zwart papier... 
LEES VERDER
Meer activiteiten

Tijdelijk gesloten, hard werkend aan de heropening

Op 15 mei 2012 openden wij de deuren van het Cameramuseum in de Visstraat 12. Helaas moesten we per 1 augustus 2018 tijdelijk sluiten, omdat het pand werd verkocht. Andere activiteiten zoals: de beurzen, het aannemen van nieuwe items voor onze collectie en het verhuren van camera’s voor filmproducties gingen en gaan gewoon door.

Momenteel werken we hard aan de heropening van het museum in de Korte Sint Jansstraat 5 in Zierikzee. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief, voor het laatste nieuws.

Back To Top