skip to Main Content

Ontdek alles over
fotografie

Actie(f)!

Fotograferen met een pinhole camera.

Sta je er wel eens bij stil dat 100 jaar geleden foto’s nog altijd een zeldzaamheid waren? En dat zo’n 150 jaar geleden er nog nauwelijks zoiets als fotografie bestond? In de wereld van vandaag worden we overspoeld met fotografische afbeeldingen. Is er nog wel een plekje over dat niet gefotografeerd is..? Vast wel!

Tegenwoordig is vrijwel alle fotografie digitaal. Vroeger was dat anders en werd het licht opgevangen door een lichtgevoelige plaat. Deze methode wordt analoog genoemd, van het woord analogie, dat ‘overeenkomstig’ betekent. In de oorspronkelijke fotografie werd letterlijk geschreven met licht (foto-grafie). En met de pinhole camera kun je zo aan de slag. Schrijven met licht. Heel gewoon met behulp van een blikje!

In dat blikje is in het donker lichtgevoelig papier gedaan, wanneer je de tape van het gaatje haalt, zal het fotopapier belicht worden.

Terug in het museum ontwikkelen we de foto, zoals dat vroeger ook ging. Dus in de donkere kamer! Er mag geen licht bij komen, want dan is de foto mislukt…

  • Groepen kinderen bestaan uit minimaal 15 en maximaal 30 leerlingen.
  • Begeleiding 3 tot 6 personen (bij groepen kinderen).
  • Prijs €8,50 pp. inclusief entree museum.

Bekijk ook:

Op de foto in Zeeuwse (daagse) klederdracht

Op de foto in Zeeuwse (daagse) klederdracht, alleen of met een groep. Als aandenken, cadeau of leuke activiteit!
LEES VERDER

Fotogrammen maken

Met zijn allen de doka in om je eigen fotogram te maken en te ontwikkelen! Hoe maak je een fotogram? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig...
LEES VERDER
meer activiteiten

Volg ons

Back To Top