skip to Main Content

Ontdek alles over
fotografie

Actie(f)!

'Schrijven met licht'

10-30 – 12.00 uur
Een gastheer/-vrouw leidt u rond in het museum, en vertelt het verhaal over het museum en de fotografie.
Entree: € 4,- per persoon
Rondleiding: € 25,-

12.15 – 13.45 uur
Gelegenheid om te lunchen, Zierikzee kent vele leuke gelegenheden. Wij zijn u graag behulpzaam bij het vinden van de geschikte locatie die aansluit bij uw wensen.

14.00 – 16.00 uur
U gaat met uw groep historisch Zierikzee in om te fotograferen met een pinhole camera, wat niets meer is dan een blikje! Terug in het museum gaan we naar de donkere kamer om iedereen zijn/haar foto te ontwikkelen, op de ‘ouderwetse’ manier. Let op, de groep dient voor deze activiteit uit minimaal 15 personen te bestaan. Alle informatie over fotograferen met een pinhole camera leest u hier.
Kosten: € 5,- per persoon

14.00 – 16.00 uur
Geïnteresseerd in historisch Zierikzee? Maak onder leiding van een gids van het VVV een stadswandeling. Ook hierbij zijn wij u natuurlijk graag behulpzaam, prijs op aanvraag. Tevens heeft Zierikzee ook vele leuke winkels.

16.00 uur
Wie een onvergetelijke herinnering wil aan het bezoek kan in de historische studio op de foto in klederdracht. Lees hier alles over deze leuke activiteit!

Bekijk ook:

Fotogrammen maken

Met zijn allen de doka in om je eigen fotogram te maken en te ontwikkelen! Hoe maak je een fotogram? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig...
LEES VERDER

Silhouet maken

Een silhouet is (en dit is de oorspronkelijke betekenis) een papieren representatie, geknipt uit zwart papier... 
LEES VERDER
meer activiteiten

Tijdelijk gesloten, hard werkend aan de heropening

Op 15 mei 2012 openden wij de deuren van het Cameramuseum in de Visstraat 12. Helaas moesten we per 1 augustus 2018 tijdelijk sluiten, omdat het pand werd verkocht. Andere activiteiten zoals: de beurzen, het aannemen van nieuwe items voor onze collectie en het verhuren van camera’s voor filmproducties gingen en gaan gewoon door.

Momenteel werken we hard aan de heropening van het museum in de Korte Sint Jansstraat 5 in Zierikzee. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief, voor het laatste nieuws.

Back To Top